Voeding en Opvoeding van uw Pup/Hond.

 

Voeding:

 

Omdat uw Pup/Hond bouwstenen nodig heeft om te groeien dient u een goed voer te kiezen. Een paar dingen moeten daarbij in de gaten gehouden worden. Vooral het Calcium en Fosfor gehalte is erg belangrijk. Is dit te hoog dan kun je groeipijnen en  vergroeiingen krijgen aan botten en gewrichten. Deze vergroeiingen kunnen een simpele ED zijn maar kan ook uitmonden tot botten die niet even groot samen opgroeiien (Dit lijkt op dwerggroei) het ene bot groeit dan sneller dan het andere en dan krijg je erg kromme pootjes. Wij adviseren daarom een voer wat het calcium en fosfor onder de 0.9 heeft staan. Deze waardes kun je terug vinden op de zakken voer. De eerste 14 maanden is dit zeker een aanbeveling daarna mag je alle voer geven die je wilt dit zal de groei niet meer in gevaar brengen.

Voermerken die onder deze waardes hebben of zelfs eronder zitten zijn: Canex en Sanimed (Vobra)

Overvoer uw hond nooit zorg dat de hond op gezond gewicht staat. Koekjes zijn een extra en niet iedere dag perse nodig gebruik brok van hun dagmaaltijd om mee te trainen ( Dus niet extra brokjes pakken maar neem iets van de maatijd af die je afweegt voor je het geeft)

 

Opvoeding

Opvoeding naast een goede voeding is ook belangrijk. WAT NU NIET MAG MAG NOOIT!! Dit betekend als je niet wil dat je pup om een gladde vloer speelt mag dit nooit ook niet 1 keer. Als de pup niet op de bank mag mag dit nooit ook niet 1 keer even op schoot. Stel regels voor de pup komt en ga met het gezin op 1 lijn zitten zodat iedereen die regels naleeft.

Beweging moet natuurlijk maar doe dit met mate een pup zijn gewrichten zitten niet aan elkaar vast nog dus bij overbelasting zullen deze gewrichten fout groeien en krijg je ook afwijkingen. (Een wandelschema kun je vinden op internet maar ook in onze Pupbegeleiding staat deze als je en Of Angelsfantasy Labrador aanschaft. Lees dit goed en doe er iets mee. Wij zien vaak genoeg dat mensen hun pup teveel laten doen. Bijvoorbeeld een pup van 6 maanden die inplaats van ongeveer 20 minuten meewandeld heel de middag mee laten doen aan de gezinsactiviteiten is not done. Of een boswandeling van een paar uur met de woorden ACH HET IS NIET DAGELIJKS is not done. Of we gaan zwemmen en nemen de pup mee (Zwemmen ontlast natuurlijk de gewrichten) betekend niet dat die pup heel de middag of zelfs maar een uur achter elkaar in het water moet liggen ook dat is met 10 minuten al erg vermoeiend. Of het spelen met andere honden die groter zijn en lomper in hun spelgedrag. Een pup geeft niet snel aan wanneer het genoeg is dit moet de Baas zien en weten. Daarbij is het zo als een pup al vermoeid raakt je al te laat bent gestopt. En zo kunnen we nog een hele rij met dingen benoemen die overbelasting geven. Van de werpstok met het balletje gooien tot gewoon een wandeling die veels te lang was alles komen wij tegen.

Een pup het eerste jaar gezond grootbrengen is niet voor iedereen weggelegt en je kan zo je best doen iedereen maakt natuurlijk wel eens een fout in de opvoeding. Immers je kunt ze niet in een goude kooitje stoppen om ze te beschermen het blijven levende wezens. Maar ben er ten alle tijden eerlijk over.